Innebandymålvakten

Som i alla andra lagsporter utgör målvakten en av de allra viktigaste spelarna även när det gäller innebandy.  De jämnaste innebandymatcherna avgörs ofta av vilket lag som har bäst målvakt.

Sittandes på knä krävs bra fysik i bål och ben, snabbhet i hand- och benparader och förflyttningar samt bra spelförståelse. Kan målvakten sedan krydda detta genom exempelvis bra utkast blir det givetvis ännu bättre.

För att målvakten ska känna sig trygg i målet, och våga spela ut ordentligt, krävs bra skydd. En målvaktshjälm som sitter bra på huvudet och ger bra synfält, en bra målvaktsväst som dämpar skotten och inte ger returer, smidiga handskar med med bra grepp, bekväma och stadiga knäskydd samt eventuellt armbågsskydd är alla viktiga delar av målvaktsutrustningen. Med rätt utrustning under målvaktsdräkten förbättras målvaktsspelet avsevärt.

Övriga delar som sedan är viktiga är målvaktströjan, byxorna och skorna. Tröjan måste sitta löst och smidigt och får inte förhindra rörelser i främst armarna. Målvaktsbyxorna måste ge bra skydd samtidigt som även de måste vara smidiga att röra och förflytta sig i. Skorna måste ha den egenskapen att de ger bra fäste när målvakten skjuter ifrån, men inte tar emot när denna glider över golvet.

Välj din målvaktsutrustning med omsorg, så blir du en bättre målvakt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.